03/05/2015

21 mei: Snorkeltocht of introductieduik Toolenburger Plas

Vier duikinstructeurs van Duikteam Haarlemmermeer begeleiden je op de open dag!

Altijd al eens willen duiken of snorkelen? Grijp je kans!

Heb jij altijd al eens willen weten hoe het is om onder water adem te halen? Dan is dit je kans! Tijdens de open dag op zondag 21 mei kun je bij Duikteam Haarlemmermeer een introductieduik maken of een snorkeltocht. Zo kun je ervaren hoe het is om te duiken of te snorkelen.
Wil je liever eerst in het zwembad een proefduik maken? Dat kan ook! Dat doen we 18 mei vanaf 19.15u in zwembad De Estafette. Wedden dat je daarna ook in de plas wilt duiken?

Vanaf 16 jaar kun je deelnemen aan de introductieduik. We behandelen een klein stukje theorie, zodat je weet wat je te wachten staat. Daarna gaan we ons omkleden en krijg je je duikset omgehangen. Je gaat met jouw persoonlijke instructeur het water in.

Als je duiken nog een stapje te ver vindt of je bent jonger dan 16, kun je meedoen met de snorkeltocht. Met een duikmasker, snorkel en vinnen kun je ook met je hoofd onder water en toch gewoon blijven ademen. Gaaf toch? Tussen 12.00u en 16.00u ben je welkom om het onderwaterleven van de Toolenburgerplas snorkelend te verkennen.

Wil je je aanmelden voor de introductieduik of snorkeltocht? Dat kan! Stuur een e-mail naar ledenzaken@dth.nl met daarin je naam, e-mail, 06 nummer, kledingmaat en schoenmaat. Je ontvangt van ons een bevestiging en meer informatie. En als je de proefduik net zo leuk vindt als wij, kun je je meteen aanmelden voor de duikcursus en haal je misschien nog deze zomer je brevet!

Verder op de open dag:

Vanaf 12.00 uur zijn we aan de Toolenburgerplas bij onze duikstek met een uitnodigende partytent. Je kunt nu al meedoen met een leuke prijsvraag en korte filmpjes bekijken over het onderwaterleven in de plas. Ook gaan we waarschijnlijk een dolfijn te water laten! Aan het eind van de middag is er dan een gezellige BBQ om de open dag passend af te sluiten. De kosten daarvan zijn 5 euro.