Activiteiten

Duiken is leuk, maar het is nog leuker in verenigingsverband te duiken! Zo kom je op plekken en ideeën waar je anders niet snel aan denkt!

Duikteam Haarlemmermeer heeft een kern die veel duikgerelateerde activiteiten organiseert.

In de weekende wordt vaak een duikje in Toolenburgerplas of het Haarlemmermeerse Bos gemaakt. Er is veel leven te zien, waaronder enkele grote meervallen. Maar ook palingen, snoeken, baarzen en ander onderwater leven word gesignaleerd.

Elk jaar vinden er enkele uitstapjes naar Zeeland gedoken plaats. Je maakt dan vrijwel zeker hele mooie duiken in het zoute water van de Grevelingen of de Oosterschelde. Het is een eind rijden, maar op deze manier heb je altijd een buddy!

Sinds 2016 doen we aan onderwatervoetbal. Ja echt! En bij het Nederlandse Onderwatervoetbalkampioenschap zijn we in 2016 derde geworden! Dus dat trainen we regelmatig in het zwembad.

Jaarlijks is er een duik met BBQ aan de Toolenburgerplas of het Haarlemmermeerse Bos, net waar het zicht het beste is.

Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld het Steengroeveweekend in België. Hier kun je heerlijk relaxed duiken, het zicht is heel goed en er is veel leven onder water.

Bekijk hiervoor een eigen filmpje!

Verder hebben we jaarlijks een duikweekend in Zeeland, waarbij we met zijn allen op een camping staan. We zijn zo snel bij alle duiklocaties in de mooie Zeeuwse wateren! Er wordt afhankelijk van de brevetten, zowel in de Oosterschelde als de Grevelingen gedoken. Natuurlijk hoort een BBQ erbij.

En op donderdagavond is er training in zwembad De Estafette in Nieuw-Vennep. Hier wordt je conditie getraind en verschillende snorkel- en duikvaardigheden geoefend. Je neemt daarvoor altijd je snorkelspullen mee.

 • Het vlechten en afzinken van wilgenteen ringen door vrijwilligers DTH 2023

  Op 14 april 2023 hebben we een partij wilgentenen van de beheerder van de Toolenburgerplas gekregen, om daar weer mooie onderwater objecten van te kunnen maken. Op 23 april hebben we met behulp van vrijwilligers van DTH een tweetal flinke wilgenteen ringen gevlochten. Een groep hield zich bezig met het prepareren van de wilgenteen takken…

 • Natte Paasduik

  Ook dit jaar was er weer een DTH paasduik. Na een paasweekend met zonnig weer was de tent nodig om het boven water droog te houden. Een viertal buddyparen heeft onder water gezocht naar de 24 eieren die op de duikstek geplaatst waren. Hiervan zijn er 20 gevonden. De kinderen hebben chocolade eitjes gezocht en…

 • Stamppotduik.

  Het is lekker fris buiten. Prima weer voor een stamppot duik.

 • Egypte – 35 jaar DTH

  Om ons 35 jarig bestaan te vieren, zijn we met veel leden van de vereniging naar Egypte gegaan voor een liveaboard. (Helaas 2 jaar te laat dankzij Corona) Hierbij een impressie van wat we zoal gezien hebben. En we gaan zeker nog een keer !

 • Duiken in tropisch belgisch water – TODI

  Omdat het buiten nogal fris is zijn we meet een aantal leden afgereisd naar het tropische zuiden.We hebben namelijk een bezoek gebracht aan TODI in belgie. Hier is het mogelijk om een indoor duik te maken met tropische zoetwater vissen. Het fijne is dat het water relatief warm is waardoor het ook in de winter…

 • Halloween duik

  Dit jaar een speciale Halloween duik want twee nieuwe leden behalen hun 1* brevet na de laatste succesvolle buitenduiken.