21/05/2014

Activiteiten

Duiken is leuk, maar het is nog leuker in verenigingsverband te duiken! Zo kom je op plekken en ideeën waar je anders niet snel aan denkt!

Duikteam Haarlemmermeer heeft een kern die veel duikgerelateerde activiteiten organiseert.

Op vrijdagavond is het clubavond, in ons clubhuis aan de Kruisweg in Cruquius, naast het Pannekoekenpaviljoen. Vooraf wordt vaak een duikje in het Haarlemmermeerse Bos gemaakt. Er is veel leven in de plas, waaronder een grote meerval. Maar ook palingen, snoeken en baarzen worden gesignaleerd.

Iedere 1e zondag van de maand wordt er in Zeeland gedoken. Je maakt dan vrijwel zeker hele mooie duiken in de Grevelingen of de Oosterschelde. Het is een eind rijden, maar op deze manier heb je altijd een buddy!

Sinds 2016 doen we aan onderwatervoetbal. Ja echt! En bij het Nederlandse Onderwatervoetbalkampioenschap zijn we in 2016 derde geworden! Dus dat trainen we regelmatig in het zwembad.

Jaarlijks is er een duik met BBQ aan de Toolenburgse Plas of het Haarlemmermeerse Bos, net waar het zicht het beste is.

Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld het Steengroeveweekend in België. Hier kun je heerlijk relaxed duiken, het zicht is heel goed en er is veel leven onder water.

Bekijk hiervoor een eigen filmpje!

Verder hebben we jaarlijks een duikweekend in Zeeland, waarbij we met zijn allen op een camping staan. We zijn zo snel bij alle duiklocaties in de mooie Zeeuwse wateren! Er wordt afhankelijk van de brevetten, zowel in de Oosterschelde als de Grevelingen gedoken. Natuurlijk hoort een BBQ erbij.

Een weekendje extra ontspannen duiken? Dat kan met de boot! We gaan minstens 1x per jaar met de Tertius mee, een boot ingericht voor duiken. Deze vaart op de Grevelingen en de Oosterschelde en je komt op plaatsen waar je vanaf de kant niet komt. Een aanrader dus!

Omdat we van gezelligheid houden, worden er ook regelmatig dartavondjes georganiseerd, een filmpje gedraaid of american parties gehouden. Ons clubhuis is van alle gemakken voorzien.

En op donderdagavond is er training in zwembad De Estafette in Nieuw-Vennep. Hier wordt je conditie getraind en verschillende snorkel- en duikvaardigheden geoefend. Je neemt daarvoor altijd je snorkelspullen mee.