Activiteiten

Duiken is leuk, maar het is nog leuker in verenigingsverband te duiken! Zo kom je op plekken en ideeën waar je anders niet snel aan denkt!

Duikteam Haarlemmermeer heeft een kern die veel duikgerelateerde activiteiten organiseert.

In de weekende wordt vaak een duikje in Toolenburgerplas of het Haarlemmermeerse Bos gemaakt. Er is veel leven te zien, waaronder enkele grote meervallen. Maar ook palingen, snoeken, baarzen en ander onderwater leven word gesignaleerd.

Elk jaar vinden er enkele uitstapjes naar Zeeland gedoken plaats. Je maakt dan vrijwel zeker hele mooie duiken in het zoute water van de Grevelingen of de Oosterschelde. Het is een eind rijden, maar op deze manier heb je altijd een buddy!

Sinds 2016 doen we aan onderwatervoetbal. Ja echt! En bij het Nederlandse Onderwatervoetbalkampioenschap zijn we in 2016 derde geworden! Dus dat trainen we regelmatig in het zwembad.

Jaarlijks is er een duik met BBQ aan de Toolenburgerplas of het Haarlemmermeerse Bos, net waar het zicht het beste is.

Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld het Steengroeveweekend in België. Hier kun je heerlijk relaxed duiken, het zicht is heel goed en er is veel leven onder water.

Bekijk hiervoor een eigen filmpje!

Verder hebben we jaarlijks een duikweekend in Zeeland, waarbij we met zijn allen op een camping staan. We zijn zo snel bij alle duiklocaties in de mooie Zeeuwse wateren! Er wordt afhankelijk van de brevetten, zowel in de Oosterschelde als de Grevelingen gedoken. Natuurlijk hoort een BBQ erbij.

En op donderdagavond is er training in zwembad De Estafette in Nieuw-Vennep. Hier wordt je conditie getraind en verschillende snorkel- en duikvaardigheden geoefend. Je neemt daarvoor altijd je snorkelspullen mee.

 • Koningsdagduik 2024

  Ook dit jaar was er weer de traditionele Koningsdagduik. Deze keer in het Haarlemmermeerse bos. Het weer was enigszins onvoorspelbaar maar uiteindelijk werd het prima duikweer.Na een heerlijk duikje konden de duikers en supporters dus genieten van oranjebitter en oranje tompouce. Het water in de plas was erg helder, zeker onder de 10m. De temperatuur…

 • Paasduik 2024

  Het voorjaar is er weer en de zomer is in zicht.Tijd voor velen om de duikspullen uit het vet te halen en weer een duik te gaan maken.Op maandag 1 april jl. hebben we de DTH-partytent weer opgezet bij de duikstek aan de Toolenburgerplas. Vier buddyparen zijn het nog best wel koude water in gegaan…

 • Nieuwjaarsduik 7 Januari 2024

  Het jaar is weer begonnen: Hoog tijd voor een frisse duik in de Toolenburger plas en een inspireerende speech van de voorzitter.Het water was 6°C maar desondanks waren er toch 5 duikers te water. Vele andere leden deden zich na de nodige nieuwjaarswensen te goed aan koek en sopie in de DTH tent.

 • Stamppotduik 10 December 2023

  Dit jaar vieren we de winter wederom met een stamppotduik in de Haarlemmermeerse bosplas.Het water is super helder en dat maakt het een prettige duik. Iets minder prettig is het frisse water met een temperatuur van 7,6°C. Een enkele duiker met natpak trotseerd de koude, de rest waagt zich alleen met een droogpak in het…

 • Zeeland Weekend 2023

  Met 24 deelnemers (15 duikers met hun families) en, in the end, heerlijk weer was het weer een doorslaan succes. Op vrijdag 1 September begonnen we in wat het laatste regenbuitje bleek, met een echte getijde duik op De Vuilnisbelt. Een prachtige duikstek voor de gevorderde duikers onder ons, gevolgd door een duikje in de…

 • Midzomerduik

  Op 25 juni stond de midzomerduik met (alweer) een BYO BBQ gepland. Vanwege het mooie weer en de te verwachtte drukte aan de Toolenburgerplas zijn we uitgeweken naar het Haarlemmermeersebos. Eengoede beslissing want daar was voldoende ruimte om met de hele club in de schaduw van een boom tebivakkeren. Het goede zicht in de Haarlemmermeersebos…