Activiteiten

Duiken is leuk, maar het is nog leuker in verenigingsverband te duiken! Zo kom je op plekken en ideeën waar je anders niet snel aan denkt!

Duikteam Haarlemmermeer heeft een kern die veel duikgerelateerde activiteiten organiseert.

In de weekende wordt vaak een duikje in Toolenburgerplas of het Haarlemmermeerse Bos gemaakt. Er is veel leven te zien, waaronder enkele grote meervallen. Maar ook palingen, snoeken, baarzen en ander onderwater leven word gesignaleerd.

Elk jaar vinden er enkele uitstapjes naar Zeeland gedoken plaats. Je maakt dan vrijwel zeker hele mooie duiken in het zoute water van de Grevelingen of de Oosterschelde. Het is een eind rijden, maar op deze manier heb je altijd een buddy!

Sinds 2016 doen we aan onderwatervoetbal. Ja echt! En bij het Nederlandse Onderwatervoetbalkampioenschap zijn we in 2016 derde geworden! Dus dat trainen we regelmatig in het zwembad.

Jaarlijks is er een duik met BBQ aan de Toolenburgerplas of het Haarlemmermeerse Bos, net waar het zicht het beste is.

Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld het Steengroeveweekend in België. Hier kun je heerlijk relaxed duiken, het zicht is heel goed en er is veel leven onder water.

Bekijk hiervoor een eigen filmpje!

Verder hebben we jaarlijks een duikweekend in Zeeland, waarbij we met zijn allen op een camping staan. We zijn zo snel bij alle duiklocaties in de mooie Zeeuwse wateren! Er wordt afhankelijk van de brevetten, zowel in de Oosterschelde als de Grevelingen gedoken. Natuurlijk hoort een BBQ erbij.

En op donderdagavond is er training in zwembad De Estafette in Nieuw-Vennep. Hier wordt je conditie getraind en verschillende snorkel- en duikvaardigheden geoefend. Je neemt daarvoor altijd je snorkelspullen mee.

 • Halloween duik

  Dit jaar een speciale Halloween duik want twee nieuwe leden behalen hun 1* brevet na de laatste succesvolle buitenduiken.

 • Bootduik Vinkeveen

  Bootduiken Vinkenveense plassen op een regenachtige dag in September.

 • Onze huisplas

  Nu het buitenwater weer op duiktemperatuur begint te komen neemt niet alleen de drukte aan dewaterkant toe, maar ook onderwater is er weer van alles te zien en te beleven in de Toolenburger plas. Ook de vissen zijn weer actief en genieten van het warmere water om zich voort te planten of gewoon een maaltje […]

 • Koningsduik

  Op koningsdag een fijne duik gemaakt met na afloop uiteraard Oranjebitter, Sinas en Oranje tompoezen.

 • Paasduik Toolenburgerplas

  Eieren zoeken Afgelopen Pasen hebben we de eerste verenigingsduik van het seizoen weer gehad. Mooie gelegenheid om de uitrusting weer te proberen. 6 duikers hebben die kans aangepakt en eieren gezocht en gevonden in de Toolenburgerplas; de overige aanwezigen hebben de paascakejes en chocolade eieren opgegeten en zorgden voor de gezelligheid. Ook belangrijk!

 • Onderwater Cleanup

  Onderwater Cleanup bij recreatie strand van de Toolenbugerplas Op zaterdag 16 oktober is er ter hoogte van het recreatie strand bij de Toolenburgerplas onder de waterspiegel een grote schoonmaak gehouden door vrijwillige duikers van Duikteam HaarlemmermeerVier buddyparen, in totaal acht duikers hebben de bodem bij het recreatiestrand tot 7 meter diepte afgestruind, op zoek naar […]