Het is 09.30 als we ter hoogte van de duikstek bij elkaar komen. Petra van Duikcentrum Nieuw-Vennep was net al gearriveerd.

Er staat helaas een harde wind en het regent. Desalniettemin beginnen we met het uitladen van de tent en de kraamspullen. Een paar dagen eerder zagen we tot onze grote plezier een door de gemeente geconstrueerd stevig bord met daarop de platen

die door René samengesteld waren. Het vormt een prachtig gezicht. Ons eigen bord bij de duikstek! Jos de jonge van Dura-Vermeer had een drietal vlaggenmasten aan de waterkant van de duikstek geplaatst ter hoogte van waar de ceremonie zich af gaat spelen. Tevens heeft hij een paar grote tegels neergelegd als trap van de duikstek naar de oever. Hier zijn we zeer blij mee. Met een paar mensen wordt de tent snel neergezet en worden de zijflappen eromheen geplaatst. Het valt niet mee want de wind is erg krachtig. De zijlen moeten met loodblokken naar beneden gehouden worden. Steeds meer DTH leden komen bij de kraam. Monique en Harry hebben de maquette die ze gemaakt hebben meegenomen van de duikstek.

Even later komt Peter met de aanhangwagen waar een grote rifbol in mal en een drietal ankers op staan. Deze zullen als demonstratie materiaal goed dienst doen. Peter heeft ook een tweetal grote posters laten drukken van de duikstek, die hij op houten panelen gaat monteren. Wieger heeft de boeien bij zich met de door hem zo fraai gecreëerde sleutel. Jan en Marga, Samantha en Arjan komen er dan ook bij. René heeft de Blogboeken bij zich die hij van Reinier had ontvangen. Bas en Marc waren even later ook van de partij. Het viel niet mee om de kraam in te richten want het water kwam met bakken uit de hemel. Een volledig nat geregende Leonie was ondertussen ook gearriveerd. Beetje bij beetje begint de kraam gestalte te krijgen. Petra en haar schoonmoeder staan met hun spulletjes van het Duikcentrum naast ons.

12:00 uur: het is tijd voor Arjan en Jan, de instructeurs die de wethouders onderwater onder hun hoede nemen, om zich in de duikspullen te steken. Ook Peter en Guus trekken hun pak aan want zij hebben de taak op zich genomen om de wethouders met het om doen van hun sets te assisteren en hun van de duikstek naar het podium en omgekeerd te begeleiden. Bas en René trekken ook hun spullen aan in verband met het lijnduikspel.

Petra staat helemaal klaar om de heren te ontvangen. Ze heeft een rek vol met pakken, schoentjes, maskers en vinnen klaar staan om gepast te kunnen worden. Het ziet er als een klein duikwinkeltje uit. Helemaal super.

Van Arjan krijgen we een seintje dat de wethouder Michel Bezuijen eraan komt. Ook wethouder Jeroen Nobel komt van de andere kant aan. Samen worden ze naar de tent begeleid waar ze hun pakken en andere duikspullen aantrekken. Peter en Guus doen hun de sets om. De wethouders worden door Arjan en Jan naar de duikstek begeleid. Nadat de vinnen zijn aangedaan worden de heren vertrouwd gemaakt met de eerste stappen in de duikwereld. Na een paar paar oefeningen en een klein duikje komen ze weer aan de kant.

Hier worden ze weer ontdaan van de flessen en is er even tijd om nog wat na te praten met een bekertje koffie.

Onder tussen is het gelukkig wat droger geworden. René en Bas zijn intussen met assistentie van Leonie, Marga en Samantha begonnen met het lijnduik spel. De dames begeleiden de bezoekers naar de lijnduikers die er voor moeten zorgen dat met aanwijzingen van de kinderen de duiker bij het rode boeitje kan komen. Wanneer dat gebeurt mag de deelnemer een prijs uitzoeken. De prijzenkist was binnen een mum van tijd leeg. Het zag er leuk uit. Ook bij de kraam kwamen steeds meer bezoekers langs. De maquette was een echte trekpleister.

Na de koffie begeleiden Peter en Guus de wethouders met hun woordvoerders naar het hoofdpodium. Hier werd het eerste deel van de officiële opening ingeluid door de burgemeester van de dag van het park met een groot glas cognac in zijn handen. Na toespraken van de voorzitter van het Vennootschap en Michiel Bazuijen ging het hele gezelschap richting duikstek, op zoek naar de sleutel die per ongeluk in het water was gevallen.

Jeroen Nobel kreeg de plattegrond van de duikstek mee om Michel aanwijzingen te kunnen geven waar hij de sleutel moest vinden. Bij de heren werden de sets weer omgedaan en verplaatsen zich onder de begeleiding van Jan en Arjan richting de oranje boeien. Daar was voor het laatst de sleutel waargenomen. Aan de kant was het een drukte van jewelste geworden met persfotografen en hoog genodigde gasten.

Er speelde ook een klein tweemans formatie bandje op. Dit gaf het geheel een zeer vrolijke sfeer. Voor de laatste maal namen de wethouders afscheid van hun publiek en doken onder. Michel had in z’n toespraak nog gezegd dat de mensen zich geen zorgen om hun moesten maken want hun opvolging was al geregeld. Na een spannende periode kwamen alle vier de duikers weer veilig boven met de gouden sleutel.

Eenmaal aan land werd de gouden sleutel door Michel Bezuijen overhandigd aan de parkwachters Huib van de Heuvel en Eric Pessel.

Van deze gelegenheid hebben we gebruik gemaakt om de wethouders, de parkwachters, de voorzitter van het Vennootschap, Alex Jansen van de Gemeente Haarlemmermeer en Jos de Jonge van Dura-Vermeer een blogboek aan te bieden en hun daarbij hartelijk te bedanken voor hun bijdrage in het geheel. Hierna konden de wethouders zich weer verkleden en gingen, nadat ze ons hartelijk bedankt hadden, richting hoofdpodium. Het was een zeer geslaagde opening. Hierna konden we ons weer een beetje richten op de kraam en spelletjes. Wat moesten we nu aanvangen met de grote rifbol… deze kon niet meer mee terug genomen worden omdat deze veel te zwaar is. Ter plaatste werd besloten de rifbol te ontkisten en vrij te maken van polystyreen. Diepe zucht. Dit is namelijk een stevige klus. Maar vele handen maken licht werk. Binnen een mum van tijd was de rifbol ontdaan van de polystyreen en Jan en Peter hadden nog wel zin om de rifbol een plekje te geven binnen een van de wilgentenen ringen. We hadden toch een 200 kilo hefballon mee dus waarom niet.

Peter en Guus hadden de rifbol op de rand van de 3 meter helling gezet en voorzien van een ketting met boei. Hierna konden Jan en Peter de rifbol oppakken om deze vervolgens netjes neer te zetten in de ring.Hij blijkt een beetje scheef te staan, maar dat krijgen we nog wel recht. Hierna was het alweer tijd om de tent en de kraam weer af te breken. De vlaggen van de gemeente werden weer netjes teruggebracht naar de VIP tent. Bij het afbreken van de DTH kraam kwam de regen weer met bakken uit de hemel. Toch is het heel fijn geweest dat het in de middag voor een groot deel droog is geweest. Het was weer een geslaagde dag.

Als afsluiter zijn we met z’n allen uit eten gegaan naar de Lieveling. René overhandigde net zoals bij het restaurant Long Island het blogboek aan de eigenaar.

zondag, 30 mei 2010

Avatar foto

Door Guus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *