Op vrijdag 21 juni zijn vier grote rif bollen door Peter en  enkele enthousiaste vrijwilligers van de kano vereniging de Waterwolven op een aanhangwagen getild.

Dit viel nog niet mee daar de bollen 150 kg per stuk wegen. Sean en Guus waren waren ook van de partij om de rif bollen bij de Toolenburger plas uit te laden.

Een voor een werden ze aan de kant gezet. Na het voorzien van een hefband werden ze het water in gerold.

Vanaf dat punt konden René en Guus de rif bollen dieper het water in rollen en ze met de hefballon oppikken. Op de bodem werd de ballon gevuld totdat deze boven water kwam. Hierna werd de rifbol dan naar zijn nieuwe locatie vervoert, tussen de kleine en de middelgrote rifbollen in, op een diepte van 3 meter. De andere rifbollen werden daarna eveneens versleept naar de nieuwe locatie. Naar een idee van René werden de bollen in een cirkel geplaatst. Op deze wijze krijg je nog een extra veilige haven voor de vissen tussen de rifbollen in. Doordat er al een grote rifbol lag komt het totaal van de grote rif bollen nu op 5. Nu liggen nu in totaal 4 groepen verschillende type rifbollen, bestaande uit 5 rifbollen per groep.

We zijn heel benieuwd hoe snel deze nieuwe bollen bevolkt zullen worden door allerlei organismen.

Avatar foto

Door Guus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *