Via z’n werk kreeg Peter te horen dat iemand af wilde van zijn zeilboot, een 16 kwadraat zeilboot in een niet al te beste staat. Peter is direct op het aanbod afgegaan. Max en Peter hebben de boot verder gestript en met een vrachtwagen met  kraan hebben ze hem woensdag 30 april om 17:00 uur in het water van de Toolenburgse plas gezet.

Donderdag 31 april is het bootje door Max, Peter en Guus naar een mooi plekje afgezonken bij de duikstek. Alvorens de boot af te zinken hebben Peter en Guus eerst op 8 meter diepte een markerboei met behulp van een beugel in de grond vast gezet. Max had in de tussentijd met hulp van DTH leden aan de kant wat stenen in de boot gelegd als ballast. Max duwde de boot vervolgens zover mogelijk rich-ting de markerboei.

Daar nemen Peter en Guus het van hem over. Tijdens het zwemmen naar de boei merkte ze al dat de boot aan het zinken was. Daarna ging het heel snel. De boot zonk direct naar de bodem. Bij nadere controle zagen Peter en Guus dat de boot te ondiep lag. De boot is verder over de bodem naar z’n uiteindelijke locatie geduwd. Het wrakje ligt er nu mooi bij (ter hoogte van de wilgentenenringen op 8 meter diepte).

Een filmpje van het afzinken is te zien via de link “Film afzinken 16 kwadraat”.

donderdag, 30 april 2009

Avatar foto

Door Guus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *