Op deze zondag hebben vrijwilligers van het Duikteam Haarlemmermeer een drijflijn geplaatst rondom de terrasboten, die aangemeerd liggen voor het Restaurant “Long Island”.

Bij eerdere gesprekken met de Gemeente Haarlemmermeer was de komst van deze terrasboten besproken, en waren er al plannen gemaakt de veiligheid ivm de terrasboten uit te breiden met de extra drijflijn.

In de ochtend hadden Peter Ouwerkerk en Guus Baan het anker (betonanker 75 kg.) opgehaald bij het clubhuis. Eenmaal bij de duikstek werd het anker uitgeladen en met een karretje over de stenen wal bij Long Island naar de exacte locatie gereden. Even later kwamen ook Ina van der Kamp en Harry van Goor om het team bij deze klus te versterken. René van der Linden had net een duikje gemaakt en kon, nog in pak gehesen, gelijk aan de bak. Ina en Harry waren gelijk begonnen met het rijgen van de drijflijnen. Peter hielp hier later ook bij.

Het lange stuk werd ca. 20 meter en het korte stuk van 4.50 meter. Guus had zich inmiddels in pak gehesen en samen met René werden de drijflijnen die inmiddels gereed waren naar de plaats van bestemming gesleept. Peter boorde ter hoogte van de korte drijflijn een gat in de betonnen wal om er vervolgens een oog in te kunnen lijmen voor de bevestiging van de drijflijn.

Op het moment dat de lijn op spanning werd gebracht kon de exacte locatie van het anker bepaald worden. Met grondboor en schop maakte René en Guus in gat in de bodem ter hoogte van waar de boei zou komen.

Het is de bedoeling dat het anker geheel in de grond verdwijnt. Dit viel nog niet mee want het was er 50 cm diep en onze pakken hadden een flink drijfvermogen.

Ook zit de bodem daar vol stenen. Na veel graaf en boorpret kon dan eindelijk het anker in het gat getild worden en kon de ankerketting op maat gemaakt worden.

Na het plaatsen van de boei was de klus geklaard.

Avatar foto

Door Guus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *