Bij de traditionele nieuwjaarsduik van het Duikteam Haarlemmer-meer van 6 januari 2008 werd ceremonieel de eerste rifbol van het project deel Bodemverrijking Recreatieplas Toolenburg afgezonken. Dit luidde het begin in van de verwezenlijking van het project.

Aan Andres van Vugt en René van der Linden de eer om de eerste rifbol af te zinken.

De rifbol werd aan twee hefballonnen bevestigd. Nadat de rifbol naar een dieper stukje getild was konden de hefballonnen opgeblazen worden. Een dag van te voren was er al een markeerboei geplaatst op de locatie waar de rifbol geplaatst zou worden. Op het moment dat de hefballonnen gevuld waren konden de beide duikers de rifbol boven water, naar de locatie brengen. Eenmaal op locatie werd de lucht uit de hefballon gelaten, en zonk de rifbol op de bodem.

Het is de bedoeling dat deze rifbol vergezeld gaat worden door nog een viertal rifbollen. Deze bollen worden tegen elkaar aangezet, zodat ze uiteindelijk een geheel gaan vormen. Over een periode van een paar maanden zullen er nog wel meer van deze duiken uitgevoerd gaan worden totdat het gehele project voltooid is.

zondag, 06 januari 2008

Avatar foto

Door Guus