Vandaag zijn er nog eens 3 kleinere rifbollen toegevoegd aan de al afgezonken rifbol van 6 januari. Een totaal van 4 duikers hebben paarsgewijs de kou getrotseerd, en de klus geklaard.

Helaas waren de voorspellingen van een lekker zonnetje en 9 graden niet uitgekomen. Er stond een stevige wind, met af en toe wat regen. Nadat de locatie van de eerste rifbol weer gemarkeerd was met een boeitje kon het transport van de nieuwe rifbol beginnen.

Op het moment dat de rode hefballon opgeblazen is, wordt er lucht gepompt in de gele totdat de rifbol vrij komt van de bodem. Eenmaal ter plaatse wordt het overdruk ventiel van de rode hefballon ingedrukt, en zakt de rifbol langzaam naar beneden. Bij het laatste stukje wordt de rifbol naast de eerste rifbol gezet. Hierna konden de hefballonnen van de rifbol gehaald worden en naar de volgende al klaarstaande rifbol worden gebracht. Na verloop van tijd werd het eerste buddypaar omgewisseld door een tweede buddypaar en werd de klus geklaard. Bij deze kluster zitten nu 4 kleine rifbollen.

zondag, 13 januari 2008

Avatar foto

Door Guus