Het vervangen van de drijflijn bij de duikstek in de Toolenburgerplas

Op 12 juni 2022 hebben een groep enthousiaste vrijwilligers van Duikteam Haarlemmermeer de oude drijflijn bij de duikstek in de Toolenburgerplas vervangen door een nieuwe lijn. De drijvers van de oude lijn waren geheel versleten. Met subsidie van de Gemeente Haarlemmermeer hebben we onderdelen voor de nieuwe lijn aan kunnen schaffen. Een flinke groep vrijwilligers hadden zich aangemeld, voor het rijgen en monteren van de nieuwe lijnen. De groep werd in tweeën gedeeld. Een deel hield zich op de kant bezig met het rijgen van de lijnen, en het tweede deel van de groep hield zich in het water bezig met het demonteren, en het monteren van de nieuwe lijnen.

Vlak bij de duikstek werd een tent opgezet en al het materiaal verzameld. Vandaar uit is de eerste groep begonnen met rijgen.

De tweede groep maakte zich gereed om de oude lijnen te demonteren, en naar de kant te zwemmen. Tijdens het demonteren van de lijnen werd er ook opgemerkt dat twee grote harpen aan de boeien versleten waren. Deze werden vervangen nadat de oude lijnen naar te kant waren gezwommen.
Ook de ogen van de meerpalen moesten vervangen worden.

Na verloop van tijd waren de eerste lijnen geregen, en konden deze door de monteurs op locatie gezwommen worden, en aan de boeien gemonteerd.

De oude lijnen werden ontdaan van de drijver delen en afgevoerd naar een container, die door de beheerder van de Toolenburgeplas voor ons was klaargezet. (Hiervoor onze dank)

Na verloop van tijd werd er na veel noeste arbeid de laatste lijn geregen, en naar de laatste bestemming gezwommen. De klus was geklaard. Hierna kon er nog na een fun duikje, onder het gemak van een hapje en een drankje nog wat nagepraat worden over de dag. Het was een zeer geslaagde dag.

Alle medewerkers die meegeholpen hebben aan het vervangen van de drijflijn. Hartelijke dank hiervoor.

Ook al diegenen die de mooie foto’s gemaakt hebben gebruikt in dit verslag, hartelijke dank.

                                                    

Avatar foto

Door Guus