In het kader van het 5 jarig jubileum van de duikstek bij de Toolenburger plas en het 5 jarig jubileum van het clubhuis van DTH werd er op 1 juni bij en in het clubhuis van de DTH een open dag gehouden. Via een advertentie en een stukje in de krant werden geïnteresseerden uitgenodigd om een wat meer te weten te komen over Duikteam Haarlemmermeer en het ontstaan van de duikstek.

Ook de pers van Meer radio en TV waren uitgenodigd en hebben zowel interviews bij de duikstek als bij het clubhuis gehouden.

Op 18 april 2008 werden een aantal grote objecten afgezonken in de Toolenburger plas, zoals de middelgrote rifbollen, de Durabollen en de motorkajuitboot. Ook werden de meerpalen voor de drijflijn in de grond geduwd. Dat was het eigenlijke begin van de duikstek. Daarna zijn er nog tal van objecten bij gekomen. Ook nu nog worden er objecten bijgezet en zorgen vrijwilligers van DTH dat de duikstek goed onderhouden wordt.

Bij de open dag waren er allerlei bezienswaardigheden klaargezet voor  de bezoekers.

Er was een aquarium gevuld met wieren, sponzen en anemonen uit de Toolenburger plas te zien. Er waren onderwater kijkdozen voor de wat jongere onderzoekers. Speciaal voor deze gelegenheid waren er ook een viertal rifbollen gegoten, zodat de bezoekers een indruk kregen hoe deze objecten gemaakt werden.

Verder waren er in het clubhuis nog een tweetal presentaties te zien en was er een microscoop met monitor om de nog kleinere organismen uit de Toolenburger plas waar te nemen.

Een team van DTH leden stonden klaar om de bezoekers van de open dag te woord te staan.

Op deze wijze konden de bezoekers een beeld krijgen van alle aspecten van Duikteam Haarlemmermeer.

Het werd een gezellige dag.

Avatar foto

Door Guus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *