Op 13 december 2009 zijn de Setlplaten:  H96 en H136 het water uitgehaald om nader onderzocht te worden en werden ze vervangen door de platen H106 en H127 .

Het Was een prachtige ietwat frisse ochtend en de zon was als een vuurrode bal net opgekomen. Gijs was net met z’n Kajak aangekomen toen Monique en Harry er aan kwamen, gevolg door Kees en Herman. Met enige halsbrekende toeren werd Guus in de Kajak gemanoeuvreerd. We willen het pak nog wel even droog houden.

Gijs vaart ons beide naar de verste locatie van de ballenlijn. Hier wordt de plaat H136 eruit gehaald en gelijk vervangen door H127. Het is altijd spannend om zien hoe de platen bedekt zijn. Er is een grote plastic bak gevuld met water meegekomen om de platen met baksteen en al in te plaatsen. Bij het plaatsen van de plaat in de bak zie je gelijk al een heleboel vlo kreeften wegzwemmen van de plaat. Het lijken er wel meer dan ooit. Na de nieuwe plaat opgehangen te hebben vaart Gijs behendig naar de tweede locatie. Hier wordt plaat H96 losgehaald, en vervangen door H106.

Wanneer beide platen los zijn en vervangen zijn door nieuwe varen we terug om de platen aan de kant te brengen. De bak wordt nog verder afgevuld met water en Harry en Herman beginnen met het fotograferen van de platen terwijl Kees en Monique aantekeningen maken van wat er zich allemaal in de bak afspeelt. Nadat alle foto’s gemaakt zijn wordt de Kajak verder gereed gemaakt om meegenomen te kunnen worden. Met bak en al verplaatsen we ons vervolgens naar huize Baan. Hier is alles al in gereedheid gebracht om de platen nader te kunnen foto-graferen en te determineren. Met behulp van een loep en een microscoop werden de platen minutieus onderzocht.

Nadat alles goed vastgelegd kon er onder het genot van een kopje erwtensoep nog wat nagepraat worden over de ochtend.

Avatar foto

Door Guus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *