Op bepaald moment was er het bericht dat er een wrak op internet te koop stond en het lag in de Ringvaart. En daarna was er het bericht dat er op donderdag 10 april het interieur van het wrak gesloopt zou worden. Max en Harry hebben zich hiermee bezig gehouden. De eigenaar kwam ook nog even langs en meldde dat “die blauwe plek siliconen voor onder in de bodem” maar moest blijven zitten, daar zat namelijk een gat! Als je dat weghaalde kon de boot wel eens gaan zinken. En dat kunnen we natuurlijk onderwater niet hebben, stel je voor! Een stapel van een meter hoog afvalhout en ijzeren stangen lagen vrolijk op de kant, dit tot mindere glorie van de buurtbewoners die hierover direct hun (niet erg boze) beklag deden.

Na de belofte van de heren dat dit zaterdag zou worden verwijderd was de goede verstandhouding direct hersteld.

Zaterdag 12 april werd door de heren inderdaad het vuil weggehaald op een aanhanger en werd de rest van het water uit het wrak gepompt. Peter had voor een aggregaat gezorgd voor de broodnodige stroom.

Met slijptollen en breekijzers is een mooi wrak gemaakt om doorheen te kunnen zwemmen, maar meer nog om te bekijken als het straks in het water ligt. Het zal spoedig gaan begroeien en hopelijk zullen vissen zich er thuis gaan voelen.

zaterdag, 12 april 2008

Avatar foto

Door Guus