Woensdag 13 februari. Eindelijk konden wij ook iets doen voor de nieuwe duikstek in de Toolenburgse Plas. Loes, Harry, Vivienne en Ina kwamen bij Vivienne bij elkaar om de drijflijnen in elkaar te zetten. Alles was keurig gesorteerd, we hadden een voorbeeldbriefje over de volgorde van de ballen, en Vivienne had de meeste stukken slang al geknipt. Een fluitje van 1 cent dus.

Loes zette ons aan het werk, met de opmerking dat wij rustig mochten blijven zitten koffie drinken, maar dat zij alvast aan de slag ging omdat het werk anders nooit klaar kwam. We goten dus gehoorzaam de laatste koffie en thee door onze kelen, en gingen mee aan de slag.

We begonnen met de 50 meter lijn. Die werd vastgemaakt aan het einde van de schutting in Vivienne’s tuin, liep vervolgens met een paar extra slagen de tuin door, het huis door, de bocht om, en kwam net niet door de voordeur naar buiten. Toen we hem vol hadden geregen, legden we hem buiten op straat nog eens helemaal uit, om de eindlus in orde te maken ( daar bleek Harry heel goed in te zijn ) en hem op te rollen zodat hij naar het clubhuis vervoerd kon worden. Gelukkig was het droog buiten J.

Toen konden ook de 2 volgende 30 meter lijnen geregen worden. De lastigste klus hadden de rijgers die de ballen en stukken slang aan het begin van de lijnen er op regen. Je raakte verrassend gemakkelijk de tel kwijt, en vergat dan een stuk slang of reeg een blauwe bal i.p.v. 2 witte aan de lijn. Verder hadden we de grootste lol met elkaar. En de hoeveelheid werk viel, zeker ook dank zij Guus’ goede voorbereiding, erg mee. We begonnen om 10 uur, en waren om 12,15 klaar.

Nu maar hopen dat de drijfballen voorlopig niet lek raken !

Avatar foto

Door Guus