Het vervoeren van de wilgentenen.

Zondag 15 maart gingen Peter Ouwerkerk ( onze voorzitter) en Guus Baan de wilgen ophalen bij Heemskerk, om ze vervolgens te vervoeren naar het Landal terrein bij Noordwijkerhout. Peter kon van z’n werk een knappe aanhanger meekrijgen, en om 8.15 uur werd ik door Peter opgehaald. In verband met het transport van de romp van het Turks vliegtuig, moesten we wel een stuk omrijden, want een deel van de A9 hadden ze afgezet. Eenmaal daar kon het laden beginnen. Peter ging laden terwijl Guus de al te grote wilgen wat kleiner ging maken

Het was nog een hele klus, en er moest af en toe wat gewicht aan te pas komen, om de boel wat aan te kunnen stampen.

Maar na een ruim uurtje werk was de boel op de kar , en met spanbanden vast gezet. Op naar de volgende locatie. Af en toe moest er wel even goed gekeken worden of de lading op de kar niet los ging zitten, maar dat ging allemaal goed.

Eenmaal ter plekke hebben we gauw nog even een bakkie gedaan alvorens we de kar uit gingen laden. In verband met andere afspraken konden we tot uiterlijk 12.30 uur doorgaan. Dat werd aanpoten geblazen.

De wilgen hebben we met hun wortels in het water gelegd, zodat ze nog wat veerkrachtig zijn als we met het vlechten gaan beginnen.

Als alle ontwerpen binnen zijn voor het creëren van de objecten, zal er een datum geprikt worden voor het vlechten

Namens de PGDT,

Guus Baan

Avatar foto

Door Guus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *