Het verlengen van de drijflijn bij de terrasboten en het plaatsen van de eerste volgpaal voor de nieuw aan te leggen volglijn.

Op verzoek van, en met financiële steun van, de eigenaren van het restaurant Long Island bij de duikstek hebben enkele enthousiaste vrijwilligers van DTH de drijflijn bij de terrasboten verlengd. De terrasboten die aan de rechterkant liggen worden nu centraal gepositioneerd en worden ingezet als extra terras.

Vrijdag avond 5 juli was het dan zover. Peter had eerst het anker bij het clubhuis opgehaald

De drijflijn dwars op de kant werd losgehaald door René en de verlenging van de drijflijn werd uitgezwommen en vastgezet met harpen. Voor het stuk drijflijn haaks op de kant boorde Peter een gat voor een nieuw oog. Dit oog werd er vervolgens stevig met lijm vastgezet. René had in de tussentijd het anker met een stevige boei op locatie gebracht. Aan René en Guus de schone taak het anker zo uit te richten dat de drijflijn mooi strak ging staan. Dat viel nog niet mee.

René zwemt nog even met een tang alle verbindingen langs om te controleren of alles goed vastzit.

Met deze verlenging is er genoeg ruimte gecreëerd om de terrasboten naar het midden te verschuiven.

Dezelfde middag hebben we ook de eerste volgpaal in de grond geheid voor de nieuw aan te leggen volglijn. Nadat René, Peter en Guus hun duikspullen aan hadden getrokken werd al het materiaal dat nodig was voor het plaatsen van de volgpaal op locatie gebracht.

Ook de metalen buis van 1.70m lang moest meegenomen worden. René nam de heipaal mee onder water. Hiervoor moest het trimvest aardig opgeblazen worden want de heipaal was behoorlijk zwaar. De paal werd met een boei op locatie gebracht. Daar werd het, al vierende, met een lijn naar beneden gebracht. Voor de eerste paal werd gekozen voor de locatie van de ankerpaal dicht bij het wilgentenen object. Met een grondboor werd een gat gemaakt van 70 cm.

Daarna werd de paal erin gezet. Met een paar flinke klappen van de heihamer kon de paal tot 1 meter de grond in worden geboord.

De eerste volgpaal voor de nieuwe volglijn is gezet!

Avatar foto

Door Guus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *