Een van de onderdelen van het project die nog uitgevoerd moest worden, was het vlechten van de wilgentenen en het afzinken van de gecreëerde objecten. Ronald had een mooie partij wilgentenen op de kop weten te tikken via marktplaats.nl bij de natuurvereniging “De Ruige Hof” in Amsterdam zuid-oost. Maarten heeft via z’n bedrijf de wilgentenen betaald en vervoerd naar de bouwterrein van Peter.

Het mag dan ook wel even vermeld worden dat het zeer op prijs gesteld wordt dat dit allemaal maar uitgevoerd kan worden op het bouwterrein bij Peter. Vandaag ,op 18 mei 2008 was het de beurt aan de vlechters om er iets moois van te maken. Met  8 leden van DTH te weten  Ina, Peter, Kees, Ronald, Herman, René, Wieger en Guus zijn we aan de slag gegaan. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een model van 50 cm hoge ring met een middellijn van 2 meter (model Max). Aan de oever van een sloot waar de wilgentenen in lagen werd de cirkel getekend en werden de gaten voor de stokken geboord.

Per ring werden er 18 flinke uiteinden van de wilgentenen van 80 cm wel zo’n 30 cm in de grond gestopt. Vervolgens werden de mooiste en groenste wilgentenen van alle zijtakken gestript en kon het echte vlechtwerk beginnen. Laagje voor laagje werden de wilgentenen al vlechtend opgebouwd. Af en toe werd er flink geleund op de wilgentenen om de structuur wat sterker te maken. Wanneer de wilgentenen tot 50 cm waren opgebouwd werd het nog op een achttal plaatsen verstevigd met touw. De ring werd vervolgens voorzichtig uit de grond getrokken om deze vervolgens weer in het water gerold te worden tot het moment dat de ringen in de Toolenburgse plas afgezonken kunnen worden .Het was een experiment, dus we hadden geen idee hoe het zou lopen en of de structuur wel zou houden. Het ging echt goed want na een viertal uur zijn er 4 van die ringen gevlochten. Er was echt hard gewerkt. Halverwege het vlechten was er nog wel even tijd voor een bekertje koffie of thee met taart (Mmmm). Het was super leuk werk om te doen en we zijn zeker niet ontevreden over de resultaten. We zijn zeer benieuwd hoe de ringen er onderwater uit zullen zien.

zondag, 18 mei 2008

v

Avatar foto

Door Guus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *