Op 12 maart 2017 hebben een drietal duikers van DTH (Ina, Gijs en Peter) de lengte van de ankerkettingen van boei tot anker opgemeten. Dit in verband met de vervanging van de kettingen.

De kettingen hangen er al bijna 10 jaar en vooral de ondiep gelegen delen van de kettingen zijn achteruit gegaan. We hebben er wel iedere keer nieuwe stukjes ketting aan bevestigd om delen te ontlasten, maar het wordt toch tijd om de kettingen te vervangen.

Gewapend met een meetlint, notitie boekje en dieptemeter gingen Ina, Gijs en Peter

alle drie de kettingen bij de boeien af om ze in te meten.

Bij de boei gingen er iedere keer twee duikers naar beneden en bleef een duiker aan de oppervlakte. De duiker aan de oppervlakte hield het uiteinde van de meetlint vast terwijl de andere duikers met de haspel naar beneden gingen.

Eenmaal daar aangekomen kon het meetlint bij de anker afgelezen worden en worden genoteerd. Hierna werd de diepte bij de ankers gemeten en de afstand tussen de ankers gemeten. Dit alles om een goede schatting te maken voor de lengte van de ankerkettingen.

Tevens werd er ook nog door de duikers gekeken naar de kwaliteit van de hoofdschakel bij de boei en de ogen van de ankers.

Aan de kant waren Merel, Rik

en Guus aanwezig om aanwijzingen te geven aan de duikers.

Nadat alle data vergaard was kon er een goede schatting gemaakt worden van de te bestellen kettingen.

Avatar foto

Door Guus