Leer nu duiken!

  • Nieuwsgierig naar het leven onder water?
  • Op vakantie lekker gesnorkeld en nu benieuwd naar het echte werk?
  • Is er wel iets te zien onder water in Nederland?

Duikteam Haarlemmermeer heeft enthousiaste instructeurs die hun passie graag op je overbrengen! Voor je aan de slag gaat met je duikbrevet, kun je eerst een introductieduik maken.

Welke duikbrevetten?

Je kunt bij ons je eerste duikbrevet halen, dat is 1* of Open Water. Dit bieden we aan in (online) theorielessen, 6 zwembadlessen op donderdags en zoveel buitenwaterlessen als je nodig hebt om veilig en met plezier te duiken. Je leert o.a. het ademhalen met perslucht, je apparatuur zowel onder als boven water te gebruiken en te verzorgen, maar ook kompas lezen onder water, je masker leegblazen onder water, met een buddy te duiken en eventuele problemen op te lossen.

Wat houdt de duikcursus in? Intensieve begeleiding gedurende de hele cursus door ervaren instructeurs; het cursusboek en de online leeromgeving; gebruik van trimvest, loodgordel en automatenset gedurende de hele cursus; contributie voor DTH en de Nederlandse OnderwatersportBond; het NOB magazine en DTH clubblad; elke donderdagavond gelegenheid om mee te trainen in zwembad De Estafette en als je eenmaal je brevet hebt, kan je meedoen met alle duikactiviteiten in binnen- en buitenland.

Als 1*-duiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijkgebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid. Je duikt niet in getijdenwater.

Om deel te nemen aan de  opleiding tot 1*-duiker moet je:
– lid zijn van de NOB;
– minimaal 14 jaar zijn.
– beschikken over een geldige medische goedkeuring voor het beoefenen van de duiksport.

Voordat je het 1*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je minimaal 7 oefenduiken hebben gemaakt. De duiken die je maakt in het kader van je opleiding tellen hiervoor mee.

De 1*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de vaardigheden aansluiten bij wat je als 1*-duiker in de opleiding hebt geleerd.

Daarnaast bieden we ook de vervolgcursussen aan (2* of Advanced en 3* of Divemaster) zodat je met nog meer plezier en vaardigheden duikt.

Met 6 instructeurs kunnen we ook leuke specialisaties aanbieden, zoals duiken met nitrox, onderwateroriëntatie, onderwaterbiologie, ijsduiken, volgelaatsmasker en wrakduiken.

Let wel, we zijn geen commercieel duikcentrum waar je snel je brevet haalt voor je op vakantie gaat. Kies dan voor onze goede vrienden van Duikcentrum The Wave in Hillegom.