Nitrox basis

Specialty Nitrox Basis

Nitrox is vooral in trek bij duikers die de kans op decompressie willen verminderen of langer beneden willen blijven zonder verplichte decompressiestops te hoeven maken. Op veel duiklocaties zou je soms wat langer onder water willen blijven: er zijn bijvoorbeeld bijzondere vissen te zien, er ligt een groot wrak dat je wilt verkennen of je wil simpelweg langer genieten van het ‘onder water zijn’. Herken je dit gevoel? Overweeg dan eens om de basis nitroxopleiding te volgen, zodat je leert duiken met nitroxmengsels EAN32 en EAN36. Duiken met een verhoogd zuurstofpercentage – en daardoor een lager stikstofpercentage – geeft je de mogelijkheid om langer onder water te blijven!

Theorie

Er worden 2 theorielessen gegeven:
1. cursusboek ophalen, cursusopbouw en start
2. theorieles 2 en afsluitende toets

Praktijk

Er worden 2 duiken gemaakt met Nitrox vulling met bijbehorende gas analyse volgens vooraf gemaakte planning. Tijdstip wordt in overleg met cursisten bepaald

Prijs

De cursusprijs is € 85,- voor leden inclusief cursusboek, brevet registratiekaart, en gebruik O2 analyzer. Dit is exclusief huur Nitrox fles en vullingen. Geef bij opgave ook het volgende door: NOB relatienummer, verloop datum keuring, telefoonnummer en e-mailadres.

Nitrox SpecialtyLeerdoel

Na het behalen van het brevet Nitroxduiken heeft de cursist voldoende kennis betreffende het maken van niet-decompressie duiken met de standaard nitrox mengsels EAN32 en EAN36. Hij heeft basiskennis van de belangrijkste materialen en vulmethoden die bij het duiken met EANx worden gebruikt. Hij heeft kennis van de aanvullende medische aspecten die een rol spelen bij het duiken met EANx.

Ingangsniveau

1* duikbrevet: PADI / SSI / IADS open water

Uitgangsniveau

Zowel het brevet Nitrox duiken als het brevet Gevorderd Nitrox duiken geldt als een keuzespecialisatie voor het 4* duikbrevet. Met het NOB / CMAS nitrox brevet kun je wereldwijd nitrox flessen huren. Het praktijkgedeelte dient onder toezicht van een gekwalificeerde NOB Nitrox instructeur plaats te vinden. Hij tekent de gemaakte duiken in het logboek af. De cursist, die het theoretisch en praktisch gedeelte van de cursus Nitroxduiken met succes heeft gevolgd, mag niet-decompressieduiken maken met de mengsels EAN32 en EAN36.